-----
|

Diyet Dürüm Tarifi


Malzemeler (1 Kişilik)
200 g yağsız dana eti
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı domates kurusu
Tuz
Kepekli lavaş ekmeği
Domates, Marul
Hazırlanışı
Diyet dürüm yaparken kullandığımız etin mümkün olduğunca yağsız ve sinirsiz olmasına dikkat etmeliyiz.Bütün halde aldığımız bifteklik olabilir tür eti dana etini dondurucuda bir kaç saat bekletiyoruz.Bu beklettiğimiz et onu ince ince kesebilme imkanı sunuyor.Çok incelttiğimiz döner parçası kıvamına gelen etleri daha sonra tavada çevirerek dönere benzeticez. Çok yağlı olduğu için paket dönerleri kullanmıyoruz.Ekmeği için iki tane alternatifi var.Bir tanesi kolay olan paketli Kepekli lavaş dediğimiz hazır ürünlerden kullanabilirsiniz.Ya da yaşadığınız bir yerde  o yöreye uygun lavaş  bulunuyorsa onuda  kullanabilirsiniz.
Öncelikle unumuzu ve sütümüzü ve yumurtamızı bir kaba koyarak karıştırıyoruz ve çok hafif tuz ekliyoruz.Kızdırmış olduğumuz bir tavamızda krepin yapışmaması önemli bir kriter onun için tavamıza biraz zeytinyağı damlatıyoruz.Zeytinyağının tavanın her yerine temas etmesini sağlıyoruz.Şimdi krepi tavamıza boşaltıyoruz.Krepin üst yüzeyinde gözeneklerin oluşması halinde ve kayganlık durumu kalmadığında ters çeviriyoruz.
Tavamıza tekrardan 1-2 damla zeytin yağı koyup etlerimizi koyuyoruz.Ocağımızın altı çok fazla açık olmasın yanma ihtimaline karşı tedbirli olalım.
Sıra geldi pişen etlerimizle dürümümüzü yapmaya.Tavada yaptığımız tam buğday unlu krebin içine etimizi koyuyoruz.Krebin içine çok fazla sıvı koymak riskli oluyo yerken büyük kazalar yaşanabildiği için kuru domates, kekik, nane, maydonoz.Her ne seviyosanız koyabilirisiniz.Öncelikle krebin iki ucunu kapayarak sarıyoruz.Yeme açısından iki ucununda kıvrımlı olması kolaylık sağlar.
Artık dürümümüz hazır yanında yağsız bir ayranla afiyet olsun..