-----
|

Karnıyarık Tarifi


Malzemeler
1-2 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı salça
2 adet kuru soğan
4 adet domates(ezilmiş)
300 g patlıcan
6-7 adet patlıcan
6-7 adet sivri biber
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle tencerimizi ocağa koyup 3-4 kaşığı sıvı yağımızı tencereye atıyoruz.Sıvı yağımız biraz kızdıktan sonra soğanlarımızı ekliyoruz.Soğanlarımızı biraz tuz koyarak hafifçe pembeleştiriyoruz.Pembeleşen soğanlarımızın içine domatesimizin bir kısmını  ilave ediyoruz.Çok az bişeyde salça ilave ediyoruz.Hem tat hemde renk versin diye.Şimdi hazır olan domates harcımızın içine kıymamızın tamamını ilave ediyoruz.Biraz karabiberimiz biraz kırmızı biber biraz daha tuz ekliyoruz.Şimdi soğanlarımız suyunu çekip salıncaya kadar ve tekrar suyunu verinceye kadar kavuruyoruz.İsterseniz içine ince kıyılmış sivri biber veya çarliston biberi de ekleyebilirsiniz.Soğan ve sarımsaklada birlikte kavurabilirsiniz.Buda farklı hoş bir lezzet verecektir karnıyarığınıza.Şimdi patlıcanlarımızın baş kısmını düzeltip alacalı bir şekilde soyuyoruz.Patlıcanları soyduktan sonra derin bir şekilde yarıyoruz ama kesinlikle arkasına geçmiyecek şekilde olması gerekiyor.Patlıcanlarımız artık hazır.Patlıcanlarımızı kızartmak için ayrı bir tavaya sıvı yağ ekleyip yağımızı kızdırıyoruz.Kızarmış yağın içine patlıcanlarımızı ekleyip kızartıyoruz.Son olarak süslemek için biberlerimizi kızartıcaz.Biberleri kızartmadan önce patlamaması için bıçakla deliyoruz.
Artık patlıcanlarımız hazır ve iç harcımızı koymaya hazır hale geldi.
Patlıcanımızın içini bir maşa yardımıyla açıp harcımızdan içine sığdığı kadar koyuyoruz.
Sosumuzu hazırlamak için kalan ezilmiş domates ve salçamızı karıştırıyoruz.İsterseniz salçalı su da yapabilirsiniz.İsterseniz hazırladığımız şekilde domates salça da yapabilirsiniz.Hazırlanan sosumuzu patlıcanlarımızın yanından sosumuzu döküyoruz.Patlıcanlarımız fırına verilmeye hazır hale gelmiştir.20 dakika fırında pişirdikten sonra servise hazır hale geldi.
Afiyet olsun..