-----
|

Kremalı Havuç Çorbası


Malzemeler
300 gr havuç

1 adet soğan
1 adet pırasa

 2 çorba kaşığı sıvıyağ

 750 ml et suyu
50 gr süt kreması
 Karabiber, Tuz.

Hazırlanışı
Havuçları yıkayın, kabuklarını soyup rendeleyin. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Pırasayı ayıklayıp yıkayın. Ardından ince halkalar şeklinde doğrayın.Sıvıyağı tencerede kızdırıp içinde pırasayı kavurun. Yumuşadığında pırasayı tencereden alın.Aynı yağda havucu, soğanı hafifçe kavurun. Sıcak et suyunu ilave edip 10 dakika pişirin.Çorbayı bir blender veya rondo ile püre haline getirin. Süt kremasını biraz çırpın. Çorbaya ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.Çorbayı kaselere paylaştırın. Pırasa halkaları ile süsleyip servis yapın.İsterseniz üzerine maydanoz yaprakları da serpebilirsiniz.