-----
|

Ciğer Sarması


Malzemeler
1 adet kuzu gömleği
1 kuzu veya koyun ciğeri
2 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım demet maydanoz
Tarçın, yenibahar,
Tuz, karabiber
1 yumurta
Hazırlanışı
Ciğerin zarını soyduktan sonra, kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırın ince doğranmış soğanı hafif pembeleştirin. Çam fıstığı ve ciğeri ilave edip orta ateşte biraz kavurun. Üzerine 1,5 su bardağı su dökün, tuzu ekleyip kaynatın yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinci ve kuş üzümünü ilave edin.5 dakika harlı, 5 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatınca kıyılmış maydanoz, yenibahar ve tarçın koyup karıştırın. Kuzu gömleğini yıkayın. Sıcak suda 5 dakika bekletip süzdükten sora 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı orta büyüklükte bir kaseye, kenarları dışa doğru sarkıtın. Gömleğin ortasına ciğerli harçtan koyun sarkan kenarları üst üste kapatın. Ters çevirerek fırın tepsisine yerleştirin. Aynı işlemi diğer 3 parça gömlek içinde yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirin. Bekletmeden sıcak servis yapın.
Afiyet olsun..