-----
|

Kuşbaşılı pide yapımında püf noktalar

Kuşbaşılı pide yapımından bahsetmeye çalışalım.

Öncelikle hamura dikkat çekmemiz gerekiyor. Mayalı hamurda en önemli dikkat edilmesi gereken şey mayanın tazeliğidir. Eğer maya taze değilse hamurunuzun kabarması mümkün olmayacaktır. O yüzden mutlaka mayanın kontrol edilmesi gerekir.

Sıcak bir ortama ihtiyacınız var mayalandırma süresi için. Kuru veya yaş farketmez. Kuru mayada sadece direk una karıştırarak, yaş mayada biraz mayayı eritmeniz gerekiyor. Mayalandırırken mutlaka nemli bez örtün üstüne. Çünkü maya daha iyi aktif hale gelir. Hamurunuzun mayalandığını anlamanız için iki katına çıkmış olduğunu görmeniz gerekir.

Kuşbaşılı pidenin iç harcında ise et seçiminde dana yada kuzu hiç farketmez damak tadınıza göre tercih edebilirsiniz. Ama az yağlı olmasına dikkat etmeye çalışın. Çükü o daha çok lezzetlendirir.

İçine isterseniz kırmızı biber, mevsimine göre sebze vb. şeylerde koyabilirsiniz. Ama klasik olan yeşil biber, domates ve soğan ile yapılanıdır.

Pişirmede fırının derecesi çok önemli. Mutlaka kendi fırınınıza göre davranın. Biz 180 derece diyoruz fakat, sizin 180 derece olmayabilir. Daha farklı ısılarda kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şeylerden biride fırının önceden ısınmış olmasıdır. Ve üstü pembeleşene kadar fırında kalmalı, arada sırada altına bakarakta kontrol edebilirsiniz.