-----
|

Piliç Mücver Tarifi


Malzemeler
2 adet haşlanmış tavuk
2 adet yumurta
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet haşlanmış patates
4-5 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Un
Zeytinyağı
1 su bardağı süt
Kimyon, karabiber, pul biber, tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
Hazırlanışı
Mücveri yapmaya öncelikle patatesi rendeleyerek başlıyoruz.Rendenin iri kısmını kullanmanızı tavsiye ederiz.Rendelendikten sonra sırayla yeşilliklerden başlayarak tüm malzemeyi karıştırın.Baharatlı ilave ettikten sonra tavuğu ilave ediniz.Bağlayıcı olması için iki adet yumurta kırıyoruz.Tamamını karıştırdıktan sonra kıvamına göre bir miktarda su ilave ediniz.1 yemek kaşığı kadar un ilave edip karıştırmaya devam ediniz.Homojen bir karışım elde edene kadar yoğurmaya devam edin.Son olarak sütümüzü ilave ediniz.Bu aşamada cıvık bi karışımınız olacak.Şu anda mücverimiz pişmeyi hazırdır.
Geniş bir tencereye kızartmak için ayçiçek yağı koyunuz.Kızan yağa kaşık yardımıyla mücverleri koyunuz.Altları kızarınca ters çevirmeyi unutmayalım lütfen.Pişen mücverleri peçeteyle üzerini kapladığımız bir tabağa alıyoruz.Servis tabağına peçetede yağları süzülen mücverleri alabiliriz.Piliç mücverler şu anda servise hazır.
Afiyet olsun..