-----
|

Milföyle Sosyete Mantısı


Malzemeler

4 tane milföy hamuru
200 gr kıyma
1 küçük soğan
1 tutam küçük maydanoz
Pulbiber, karabiberi, tuz
                                                                               Üzeri için ;
Sarımsaklı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yağ için nane, pulbiber, kekik, az salça

Hazırlanışı

İlk önce kıymalı içimizi hazırlıyoruz. Kıymanın içine soğanları küçük küçük doğruyoruz. Maydanozları da doğradıktan sonra baharatları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Milföy hamurunu buzluktan çıkarıyoruz ve yumuşayınca unlu tezgahta merdane yardımıyla açıyoruz , uzatıyoruz. (ben 1 milföy hamurunu 2 ye bölerek yaptım yani 4 yufkadan 8 adet mantı çıkardım, siz tek hamuru da uzatarak yapabilirsiniz.). Uzun bir dikdörtgen hamur elde ediyoruz. Daha sonra ayrı bir yerde hazırladığımız kıymalı harcı milföy hamurunun üzerine yayıyoruz. Rulo yapıp etrafında çevirerek gül şekli veriyoruz. Bir ucunu altına doğru kıvırıyoruz ki açılmasın. Yufkayla sosyete mantısı yaptıysanız aynı şekil milföyle verilecek.
Milföy hamurlarını aynı şekilde tamamlıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz ve 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişen mantımızın üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz ve üzerine yağda yaktığımız salça ve baharattan gezdiriyoruz.
Yoğurdu bol dökmemenizi tavsiye ederim milföyün o çıtır çıtır hali bu mantıya çok yakıştı. Biz çok beğendik kesinlikle tavsiye ederim..:)