-----
|

Mercimekli Erişte Çorbası


Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 su bardağı erişte
6 su bardağı su
1 baş soğan
100 gr kıyma
1,5 çorba kaşığı salça
Tuz
Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı
Tencerede yağı eritin, ince doğanmış soğanı kıymayla kavurun. Salçayı ilave edip eritin. Haşlanmış mercimeği katıp karıştırın. Erişteyi de ekledikten sonra 6 bardak sıcak su ilave ettikten sonra tuzunu atıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra orta hararetli ocakta erişteler pişene kadar bekleyin.suyu yetersiz olursa ekleyin. Yarım demet maydanozu incecik kıyın ocağı kapatmadan 5 dakika öncede maydanozu ekleyip kapatın.  Servis yaparken dilerseniz pul biber serpebilirsin. Tokat şehrinde 1 tatlı kaşığı kadar çemen de katılıyor öneririm.
Afiyet olsun..