-----
|

Elbasan Tava Tarifi


Malzemeler
1 kg doğranmış kuşbaşı et
2 yumurta sarısı
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 bardak et suyu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Eti bir tencereye koyun. Tereyağını 2 su bardağı su biraz iri doğranmış soğanları ilave ederek, orta hararetli ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Etin suyundan 1 su bardağı alıp hazırlanacak sos kabına koyuyoruz. Etin tuzunu karabiberini koyup suyu çekene kadar pişiriyoruz. Eti borcam tepsisine aktarın. Et suyu soğuduktan sonra içine yumurta sarılarını, yoğurdu, unu ve tuzunu koyun boza kıvamına gelene kadar karıştırın ve etlerin üzerine dökün.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun..