-----
|

Ayran Çorbası


Malzemeler
1 kase haşlanmış buğday
1 kase haşlanmış nohut
1 kase katı yoğurt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Taze nane
Hazırlanışı
Öncelikle yoğurdumuzu kasemize alıyoruz ve bir çırpıcı yardımıyla çırpıyoruz.Özellikle yaz aylarında tercih edilen soğuk çorba olarak da adlandırılır.Yoğurdumuzu iyice çırptıktan sonra yavaş yavaş soğuk suyumuzu ilave ediyoruz.Katı bir ayran ilave edene kadar suyumuzu ilave ediyoruz.Bir tatlı kaşığı tuzu ve bir tatlı kaşığı naneyi ekliyoruz.Ekledikten sonra karıştırıyoruz.Eğer isterseniz içine buz parçaları da ilave edebilirsiniz.Daha önceden haşlamış olduğumuz buğdayları ilave ediyoruz.Bir gün önceden ıslatırsanız buğdaylarımız daha iyi açılır ve daha lezzetli olur.Daha sonra nohutumuzu ilave ettikten sonra karıştırıyoruz.Ayran çorbamız artık hazır hale geldi.Hazırlamış olduğumuz ayran çorbasını kaseye alarak taze naneyle birlikte servis ediniz.Taze nane yapraklarıyla hem şık bir sunum ve inanılmaz bir lezzet katacaktır.
Afiyet olsun..