-----
|

Dana Rosto



Malzemeler

1.5 Kilo dana rosto 
200 gr soyulmuş sosis 
80 gr salam 
100 gr dana jambon 
1 Dilim ekmek 
2 Kase küp doğranmış domates 
3 Diş sarımsak 
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 
1 Adet yumurta 
1 Adet soğan 
7 Çorba kaşığı sıvıyağ 
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

  • Doğranmış soğan ve sarımsağı 4 çorba kaşığı sıvıyağda pembeleştirin.
  • Domatesi ilave edip, yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Tuz ve karabiber serpin.
  • Sosis, salan ve janbonu robotta kıyın.
  • Yumurta, 1 tutam tuz ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi ve maydanozun yarısını derin bir kapta karıştırın.
  • 3 Çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırın.
  • Eti koyup sık sık çevirerek kızartın.
  • Tavadan aldığınız rostoyu birer santim aralıklarla dilimler birbirindan ayrılmayacak şekilde kesin.
  • Eti bir fırın kalıbına koyup hazırladığınız karışımı dilimlerin arasına doldurun.
  • Yanına hazırladığınız domates gezdirin.
  • Üzerini yağlı kağıtla kaplayın.
  • 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
  • Yağlı kağıdı çıkarıp, 10 dakika daha pişirin ve fırından alın.
  • 10 Dakika dinlendirin.
  • Dilimler halinde servis tabağına alıp domatesli karışımı yanına ilave edin.
  • Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. :)