-----
|

Damalı Pasta Yapımı

Biri sade biri kakaolu 2 pandispanya pişirdikten sonra (hazır da kullanabilirsiniz tabi), pandispanyaları önce yatay olarak ikiye kesiyorsunuz. Yani elinizde 4 kat pandispanya oluyor. Daha sonra her birini yuvarlak kalıplar yardımıyla halka halka kesiyorsunuz ve bir sade, bir kakaolu olacak şekilde iç içe koyarak tekrar birleştiriyorsunuz.

Malzemeler:
Kakaolu Pandispanya için (20 cm’lik kalıp);
3 adet yumurta,
1/2 su bardağı şeker,
1/2 su bardağı un,
1/2 su bardağı nişasta,
1/2 su bardağı kakao,
1 çay bardağı ılık su,
1 tutam tuz.
Sade Pandispanya için (20 cm’lik kalıp için);
3 adet yumurta,
1/2 su bardağı şeker,
1/2 su bardağı un,
1/2 su bardağı nişasta,
1 tutam tuz.
İç kreması için;
3 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 çay bardağı şeker,
1 adet yumurta,
150 gr çikolata.
Üst kaplaması için;
200 gr krema,
200 gr bitter çikolata.
Pandispanyaları ıslatmak için 1-1,5 su bardağı süt.
Hazırlanışı:
Sade pandispanya için yumurtanın sarılarını ve aklarını ayırın,
Aklarına bir tutam tuz ekleyip kar olana kadar çırpın,
Sarılara şekeri ekleyip krema kıvamı alana kadar çırpın,
Un ve nişastayı yavaş yavaş ekleyerek iyice karışana kadar çırpın,
Bu karışımı yumurta aklarına azar azar ekleyerek spatula ile güzelce karıştırın,
Yağladığınız bir kek kalıbına dökün,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin,
Kakaolu pandispanya için yumurtanın sarılarını ve aklarını ayırın,
Aklarına bir tutam tuz ekleyip kar olana kadar çırpın,
Sarılara şekeri ve suyu ekleyip krema kıvamı alana kadar çırpın,
Un, kakao ve nişastayı yavaş yavaş ekleyerek iyice karışana kadar çırpın,
Bu karışımı yumurta aklarına azar azar ekleyerek spatula ile güzelce karıştırın,
Yağladığınız bir kek kalıbına dökün,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin,
Krema için un ve nişastayı ayrı bir kapta karıştırın,
İçine azar azar süt ekleyerek nişastayı ve unu topaksız bir karışım elde edene kadar ezin,
Bu karışımı ve kalan sütü bir tencereye alın,
Yumurtayı içine kırın ve çırpın,
Şeker ve çikolatayı da ekleyip tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin,
Ateşten alıp kabuk bağlamaması için soğuyana kadar çırpın,
Pandispanyalar iyice soğuduktan sonra ikisini de enlemesine iki eşit parçaya bölün (4 kat pandispanyamız oldu yani),
Her bir pandispanya parçasını üç farklı yuvarlak kalıp yardımıyla halka halka kesin,
Alt taban için 1 kakaolu parça, içine bir sade parça, onun içine bir tane kakaolu parça koyun,
Tabanı  az sütle ıslatın,
Üzerine kremanın üçte birini döküp eşit şekilde yaydırın,
İkinci kat pandispanyayı da sade parça ile başlayarak aynı şekilde hazırlayınve onu da ıslatın,
Kalan kremanın yarısını üzerine döküp yaydırın,
Diğer iki katı da aynı şekilde hazırlayın,
Kaplama kreması için çikolata ve kremayı bir sos tenceresine alıp ben mari usulü eritin,
Karışım ılındıktan sonra pastanın üzerine dökün ve kenarlarını spatula yardımıyla düzleyin,
Üzerine hindistan cevizi gezdirin,
Afiyet olsun…



Etiketler:

damalı pasta, damalı yaş pasta