-----
|

Bezelyeli biftek sotesi



Malzemeler

8-10 Kişilik
1 kg biftek (küp doğranmış)
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy patates
1,5 su bardağı bezelye
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
8-10 dal doğranmış maydanoz
1 silme tatlı kaşığı köri
Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı kekik
Değirmen deniz tuzu, değirmen karabiber



Yapılışı

Zeytinyağını tencerede ısıtıp küp doğranmış bifteklerinizi koyup saldıkları suyu çekene kadar pişirin.
Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ilave edin.
Salçaları, küp doğranmış patatesleri ve bezelyeyi de ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Köri, zencefil, kekik, tuz ve karabiberi de ekleyin.
En son doğranmış maydanozları ve yarım su bardağı sıcak suyu ilave edin.
Etler ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. (Ben Tefal Nutricook’ta kısa sürede yaptım. Siz de düdüklü tencerede hazırlayabilirsiniz).
Kokusuna ve tadına bayılacaksınız.