-----
|

Hamsili Pilav


Malzemeler
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
2 çorba kaşığı fıstık
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Tuz karabiber
Yarım demet dereotu
2 kg hamsi
Mısır unu
Hazırlanışı
Hamsilerin kılçıklarını temizleyin. Balıkları yıkayıp temizleyin ve tuzlayın. Soğanları ve dereotunu ince kıyın. Tencereye doğranmış soğanları koyup sote leyin. İçine fıstıkları da atın kavurun. Yıkanmış pirinçleri de koyup biraz daha kavurun suyunu koy tuzunu at kapağını kapat. Pilav pişince dereotunu koy karıştır demlenmeye bırak. Yuvarlak fırın kabını tereyağıyla yağlayın. Hamsileri uçlarını biraz dışarı sarkıtarak ve sırtları kabın yüzeyine dönük olacak şekilde önce kabın kenarlarına, sonra tabanına döşeyin. Demlenmiş pilavı hamsili kabın içine yerleştirin. Hamsilerin sarkan ucunu pilavın üzerine doğru kapatın. Pilavın açıkta kalan kısmına kalan hamsileri sırtları dışa dönük biçimde dizin. Önceden ısıttığınız fırında 175 derecede 30 dakika pişirin. Ters çevirip servis yapın.
Afiyet olsun..