-----
|

Papaz Yahnisi


Hazırlanışı
Yarım kg arpacık soğanı
1 baş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük kahve fincanı sirke
1 er tatlı kaşığı tarçın, yenibahar, kimyon,
5 su bardağı sıcak su
Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Hazırlanışı
Tencerede tereyağını eritin, kuşbaşı kuzu etini koyun. Etler suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak kavurun. Kabukları soyulmuş soğan ve sarımsağı doğramadan tencereye koyun. Üzerine tuzu, kimyonu, tarçın, yenibaharı ve sirkeyi de ekleyin. 5- 6 dakika daha kavurun. 5 bardak sıcak suyu, et suyu tabletini tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin. Kırmızıbiber serperek servis yapın.
Afiyet Olsun..