-----
|

Cezerye Tarifi


Malzemeler
Yarım kilo haşlanmış havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket sade bisküvi
100 g ceviz
Yarım su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı
Önceden haşladığımız havuçları rendeliyoruz öncelikle.Sonra ocağımızın altını yakıp hiç yağ koymadan havuçları suyunu salana kadar tekrar çekene kadar kavuruyoruz.Havuçlarımız suyunu çektikten sonra ocağın altını kısıp toz şekerini ilave ediyoruz.Toz şeker eriyinceye kadar karıştırınız.Şekerimiz iyice eridiğinde rondodan geçirdiğimiz cevizleri ilave ediyoruz.Şimdi karıştırmaya devam edip ocağın altını kapatın.Şimdi Bisküvileri fazla büyük olmayacak şekilde elimizle kırıp karışıtırın.Bisküviler iyicene karıştıktan sonra cezeryemizi oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bekletiniz.Daha sonra 15-20 dakika buzdolabında bekletiniz.Cezeryemizi süslemek için hindistan cevizi kullanınız ve bolca dökerek hem güzel bi görüntü hemde tam anlamıyla bir cezerye yapmış olmak için daha iyi olur.Cezeryemiz servise hazır soğuk servis etmeye özen gösteriyoruz.
Afiyet olsun..