-----
|

Zeytinyağlı enginar dolması yapımında püf noktalar


Zeytinyağlı enginar dolması yapmanın birden fazla püf noktası vardır.Bunlardan bir tanesi enginar çok çabuk karardığı için mutlaka su dolu bir kaba limon suyunu ekleyip enginarlarımızı pişme anına kadar orada muhafaza ediniz.Bir diğer nokta ise pişerken enginarları ters çevirip pişme kabına koyuyoruz.Bunu sebebi ise ortasının iç kısmının görünür şekilde sunulduğunda kararmış görüntüsünden kurtarabilmek oluyor.Çünkü alt kısmı nasıl olsa dışarıda kalıyor.Zeytinyağlı enginarı pişirirken içine küçük doğranmış havuç, bezelye, soğan ve birazda dere otu süsleyerek kullanıyoruz.Ama sizde dilerseniz sevdiğiniz malzemelerle çeşitlendirebilirsiniz.Üzerine koyduğunuz bir dilim limon hem lezzetli olmasını hemde şık görünmesini sağlayacaktır.Hatta isterseniz daha parlak görünmesi için biraz da sızma zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.
Zeytinyağlı enginar dolmasını kısık ateşte 20-25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Afiyet olsun..