-----
|

Damla Sakızlı Muhallebi


Malzemeler
1 litre süt
3 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pirinç unu
1 paket damla sakızlı vanilya
Hazırlanışı
Öncelikle ocağımızın altını yakıp sütümüzü tenceremize alıyoruz.İçine karıştırırak unumuzu, pirinç unumuzu ve nişastamızı ilave ediyoruz.Bu malzemelerimizle beraber muhallebimizin kaynamasını bekleyeceğiz.Bu arada sürekli karıştıralım çünkü dibi tutmasın.Muhallebimiz kaynamaya başladıktan sonra şekerimizi ilave edip bir kaç dakika daha karıştırarak pişiriyoruz.Muhallebimiz koyulaşıp kaynadıktan sonra ocaktan alıp damla sakızını ve kremasını ekleyip bir mikser yardımıyla pürüzsüz haline ve göz göz olana kadar karıştırıyoruz.Şimdi artık mikseri kapatıp servis edeceğimiz kaplara muhallebimizi boşaltabiliriz.Muhallebimizi servis tabağına aldıktan sonra istediğimiz kadar üzerine fındık serpiyoruz.Artık dolapta 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..