-----
|

Nokul Tarifi


Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
4,5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı tarçın (silme)
2 adet dövülmüş karanfil
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı su
3-4 adet gül yaprağı
1 kahve fincanı tahin
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına unu koyun.3 kaşık sıvı yağ ayırın kalanı una eklenecek. Eritilmiş kurumaya, şekeri, tuzu, ılık suyu, sıvıyağı, yoğurdu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın.40 dakika dinlendirin. Tahinle ayırdığınız 3 kaşık sıvı yağı karıştırın. Ayrı bir kapta gül yaprağı, tarçın ve karanfili karıştırın. Hamuru 2 eşit parçaya ayırın.50 cm çapında açın üzerine önce tahinli karışımı sonra gül yapraklı baharat karışımını sürüp cevizi serpiştirin. Hamuru karşılıklı iki taraftan ortaya doğru gevşek rulo şeklinde sarın. Ortadan boyuna kesip ruloları ayırın. Her bir ruloyu 6 parçaya kesin. Hamurlar bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. Nokulları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Fırçayla su surun susam serpip 20 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dakika pişirin çok kızartmayın. Ilık servis yapın.
Akdeniz bölgesine ait olan Nokul tarifi afiyet olsun..