-----
|

Çökertme Kebabı


Malzemeler
Yarım kg kırmızı et
Yarım çay bardağı süt
Karabiber ve pul biber (birer çay kaşığı olsun)
2 diş sarımsak
Eti bu malzemelerle karıştırın ve bir saat bekletin..
Sos için
150 gram tereyağı
1 Soğan
4 yeşilbiber
2 domates
Kızartma için
4 patates
Yarım kg. yoğurt
2 diş sarımsak
Hazırlanışı
Büyük tavanızı ocağa alın tereyağınızı koyun. Soğanları ince doğrayın tavaya koyup karıştırın. Biberleri ince doğrayın ve domatesi koyup soteleyin. Jülyen doğranmış eti de ekleyin kısık ateşte pişirmeye devam edin . Patateslerin kabuklarını soyun rendenin kalın tarafında rendeleyin. Patateslerin suyunu sıkın kızartma tavasında azar azar kızartın yapışmasın, kızarttıklarınız tıpkı kibrite benzeyecek. Büyük servis tabağınızı alın önce kızarmış patatesleri koyun. Sarımsaklı yoğurdunuzu en son etli sotenizide yayın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun..